Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

“Odalarımızla birlikte olmaya devam edeceğiz”

“Odalarımızla birlikte olmaya devam edeceğiz”

“Odalarımızla birlikte olmaya devam edeceğiz”

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, IMO Adana Subesi’nde yaptigi konusmada yapi affindan, sera gazi salinimina, odalarin toplum yararina faaliyetlerinden, yenilenebilir enerji çalismalarina uzanan genis bir yelpazede önemli konulara degindi.

ODALARIMIZ TOPLUM YARARINA GÜZEL ISLERI AMATÖR RUHLA YAPIYOR

 

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, Insaat Mühendisleri Odasi (IMO) Adana Subesi Genel Kurulu’na katildi. Yasar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen kurulda söz alan Baskan Zeydan Karalar, “Odalarimizla bir aradayiz ve bir arada olmaya devam edecegiz. Odalarin geldigi noktayi takip ediyorum.  Odalar bilimsel çalisma yapan, toplumsal anlamda yarar saglayacak güzel projelere imza atan, çözüm üreten ve bunlari amatör bir ruhla, maddi beklenti içinde olmadan hayata geçiren olusumlar. Ülkemizin, insanin, yasamin faydasina teknik çalismalar yapan kurumlar. Merkezi yönetimlerin böyle yapilanmalari durdurmamasi, önünü kesmemesi, aksine desteklemesi gerek. Elbette ben Makine Mühendisleri Odasi Adana Sube Baskanligi’nda bulunmus biri olarak, odalarimizin yaptiklariyla onur duyuyorum ve hep yaninizda olacagimi söylüyorum” dedi.

 

YAPI AFFI OLUMLU SONUÇ VERMEDI

Kaçak insaatlarin yarattigi sorunlara da deginen Baskan Zeydan Karalar, “Kaçak insaatlarla ilgili belediyelerin çok büyük sorumlulugu var ama belediyelerin bu konudaki yetkileri de tirpanlaniyor. Yapi affi, imara vurulan en büyük darbelerden biri. Ben Seyhan Belediye Baskani’yken bunlari yasadim. Öyle bir aliskanlik var ki Adana’da; örnegin 2 bin metrekare insaat ruhsati aliniyor ancak yüzde 20, 25 fazla yapiliyor. Statigi, hesaplari 10 kata göre yapiliyor ama 13 kat insa ediliyor. Bunlar yapi kirliligi olusturuyor fakat daha önemlisi hayati sorun teskil ediyor. Bu yapi affi olumlu sonuç vermedi. Bununla ilgili Büyüksehir olarak ne yapmamiz gerekiyorsa yapiyoruz ve yapacagiz. Ama Real Alisveris Merkezi’nin arkasindaki arazileri yeni imara açmama kararindayken, mahkeme oranin açilmasi dogrultusunda karar verdi. Mahkeme kararina uymamak suç teskil ettigi için yapacak bir sey kalmiyor” diye konustu.

 

INSANI, YASAMI TEHDIT EDEN SORUNLARLA ILGILI ÖNLEM ALINMALI

Adana Büyüksehir Belediyesi olarak farkli bir belediye yönetimi sergilemeleri gerektigini belirten Baskan Zeydan Karalar, söyle devam etti: “Iklim degisikligi ve farkli yasamsal sorunlarla ilgili bilinçli olunmasi, bilimsel önlemler alinmasi gerekiyor. Yeryüzünde isinan atmosferin dünya için ciddi bir tehdit olusturdugunun farkinda olarak önlemler alinmali. Sera gazi salinimini azaltacak önlemler alinmali. Adana’da metronun ikinci merhalesini yapmak, ulasimda çok sayida aracin yaydigi sera gazi etkisini azaltacak bir önlem ama ekonomik kosullar ve Hükümetin bu konuda iznine tabi olunmasi gibi engeller önümüzde. Fakat en azindan belediye olarak yenilenebilir enerji hamlesi çalismalarimiz sürüyor.”



  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Salı 32.5 ° / 20.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 32.3 ° / 19.6 ° Güneşli